Trainer Wil Boessen moet het vanmiddag (aftrap 16.30uur) in het uitduel tegen De Graafschap stellen zonder Kevin Kis, Jeffrey Vlug en Niels Vets. De eerste twee zijn geschorst; de laatste is gebleseerd. Daar staat de terugkeer van Roel Janssen tegenover.

In de verdediging moet Boessen een vervanger van Kis aanwijzen. Sjoerd Linssen verving Kis eerder dit seizoen op de linksbackpositie, maar nu er drie centrale verdedigers beschikbaar zijn, kan Boessen ook kiezen voor Janssen als linksback.

Verder verwachten we Jonathan Hendrickx aan de aftrap als rechtsback (tenzij Fatih Turan klaar is voor 90 minuten) en Yoann de Boer en Timothy Dreesen centraal. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld het vertrouwde centrale duo: Ramon Voorn en Franco Zennaro. Verder is Aziz Khalouta de logische vervanger van Vlug aan de zijkant. Aan de andere kant verwachten we Gevaro Nepomuceno.

Voorin is Patrick N’Koyi een zekerheid en zou Boessen wel eens voor Jordie Briels kunnen kiezen in plaats van Lars Gulpen.

Inzet: de laatste maal dat dit affiche op de rol stond, ging het om een duel in de play-offs. De play-offs lijken opnieuw het hoogst haalbare voor beide clubs, alhoewel dat doel voor De Graafschap heel wat dichterbij is dan voor Fortuna Sittard. Afgelopen week verkocht De Graafschap de twee makers van 22 van de 45 doelpunten die de ploeg dit seizoen scoorde. Dat scheelt dus een slok op een borrel. Wellicht kan Fortuna daarvan profiteren.

Bekende gezichten in Doetinchem? Op het middenveld zullen we Edwin Linssen zien die in 2010 nog een half jaar bij ons speelde. Verder zet Roland Vroomans nog steeds de technische lijnen uit op de Vijverberg.
Laatste overwinning in Doetinchem? De laatste maal dat Fortuna won in Doetinchem was in het seizoen 93/94. Het werd toen 0-2. Dat is dus 20 seizoenen geleden.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, De Boer, Dreesen, Janssen; Voorn, Zennaro, Khalouta, Nepomuceno, Briels en N’Koyi