Technisch directeur Jacques Opgenoord verlaat Fortuna Sittard per 1 juli (bron: NOS-teletekst). Ondanks het feit dat Fortuna niet is gedegradeerd stapt hij toch op. De slechte prestaties en de grote onduidelijkheid over hoe het nu verder moet bij Fortuna op technisch gebied zullen wel aan zijn vertrek ten grondslag liggen.

De carrière van Opgenoord bij Fortuna startte in 1987 als fysiotherapeut. Al snel nam hij de taken van algemeen manager Castenmiller over in 1988. Dat bleef hij tot 1998, toen Verbeek als technisch directeur bij Fortuna vertrok. Fortuna vond dat het technisch directeurschap geen fulltime functie was en zocht naar een interne oplossing. Opgenoord nam die functie op in zijn takenpakket. Nu in 2001 komt er dus een abrupt einde aan zijn verblijf bij Fortuna Sittard.

Voor de fans was Opgenoord al jaren de gebeten hond. Ze hielden hem verantwoordelijk voor
a: de geringe transferbedragen die Fortuna kreeg voor onder andere Hofland en Van Bommel
b: het niet steken van het verkregen transfergeld in de selectie maar in het stadion
c: het niet in staat zijn om bij aanvang van het seizoen een eredivisiewaardige spelersselectie te presenteren met als gevolg dat er gedurende het seizoen huurlingen gehaald moesten worden hetgeen de continuïteit van de club niet ten goede kwam.