Afgelopen zondag startte de selectie van Ben van Dael de training voor het nieuwe seizoen; morgen staat het eerste oefenduel op de planning. Traditiegetrouw speelt Fortuna zijn eerste oefenduel bij SVM in Munstergeleen. De dag nadien is er een duel tegen VV Sittard op Sportpark De Kroa.

Dan traint Fortuna twee weken zonder oefenduels om de draad op te pakken tegen Fortuna Köln op vrijdag 15 juli. Het is nog niet bekend waar dat duel wordt gespeeld (overigens Fortuna Köln meldt dat het duel om 18.00uur begint; Fortuna Sittard meldt 19.00uur). De dag nadien speelt Fortuna tegen SV Breberen in Breberen-Buscherheide.

De dinsdag daaropvolgend ontvangt Fortuna Fleetwood Town op Sportpark Krekelzank in Nieuwstadt, gevolgd door een duel tegen Koninklijke HFC op zaterdag 23 juli op het terrein van VV Sanderbout. Ten slotte oefent Fortuna tegen EVV Echt op dinsdag 26 juli op Sportpark In de Bandert (Fortuna meldt aftrap 19.00uur; EVV meldt aftrap 19.30uur).

Kortom, enkele plooien moeten nog gladgestreken worden, maar één ding is zeker: morgen gaat het beginnen in Munstergeleen!

Het (voorlopige?) oefenprogramma:

Vrijdag 1 juli 19.00uur: SVM – Fortuna Sittard (Sportpark Burgemeester Smeets)

Zaterdag 2 juli 18.00uur: VV Sittard – Fortuna Sittard (Sportpark De Kroa)

Vrijdag 15 juli 19.00uur: Fortuna Sittard – Fortuna Köln (nog niet bekend)

Zaterdag 16 juli 19.00uur: SV Breberen – Fortuna Sittard (Sportanlage Breberen Buscherheide)

Dinsdag 19 juli 19.00uur: Fortuna Sittard – Fleetwood Town FC (Sportpark Krekelzank – Nieuwstadt)

Zaterdag 23 juli 19.00uur: Fortuna Sittard – Koninklijke HFC (Sportpark VV Sanderbout)

Dinsdag 26 juli 19.30uur: EVV Echt – Fortuna Sittard (Sportpark In de Bandert)