Bondscoach Pavel Hapal heeft Fortunees Branislav Niňaj opgeroepen voor het nationale elftal van Slowakije. Slowakije speelt op vrijdag 7 juni een oefenduel tegen Jordanië in Trnava en dinsdag 11 juni een EK-kwalificatieduel in Bakoe tegen Azerbeidzjan. Niňaj is een van de 29 uitverkorenen.

Niňaj debuteerde in 2013 voor Slowakije in een duel tegen Gibraltar, maar daar stokte tot dusverre zijn interlandcarrière. Hij krijgt nu dus een kans om zes jaar nadien een vervolg te breien aan zijn interlandloopbaan. De kans is groot dat hij speeltijd krijgt tegen Jordanië, want Hapal wil nieuwelingen in de selectie (Niňaj is er daar een van) tegen Jordanië aan het werk zien.

Na het duel tegen Jordanië wordt de selectie teruggebracht naar 23 spelers voor het kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan. Zaak dus voor Niňaj om indruk te maken op de bondscoach.

Niňaj speelde dit seizoen 23 duels voor Fortuna Sittard (21 competitieduels en 2 bekerduels) en scoorde drie doelpunten.

Niňaj kan na Andrija Novakovich en Alexei Koselev, de derde Fortunees worden die dit seizoen een A-interland speelt voor zijn vaderland.

Fortuna Online wenst Branislav veel succes!

Bron: Slovenský futbalový zväz