Alexei Koşelev en Branislav Niňaj hebben – twee weken voor de start van de voorbereiding van Fortuna Sittard op het seizoen 19/20 – het seizoen 18/19 afgesloten. Moldavië met Koşelev verloor; Slowakije won zonder Niňaj.

Branislav Niňaj en zijn Slowaakse kornuiten moesten zich melden in de met 6000 supporters half gevulde Bakcell Arena voor een EK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan. Zou Niňaj opnieuw in de basis starten zoals in het oefenduel tegen Jordanië, of zou de terugkeer van Denis Vavro roet in het eten gooien?

Het werd het laatste, want bondscoach Pavel Hapal zette Niňaj op de bank waar hij negentig minuten bleef zitten. Het goede nieuws voor Niňaj is dat hij vanaf de bank prima zicht had op een fraaie Slowaakse overwinning gelardeerd met enkele prachtige doelpunten (zie de beelden: Azerbeidzjan 1 Slowakije 5).

Slowakije staat nu tweede in de poule, een punt achter Hongarije, dat wel een duel meer speelde. Kortom, Slowakije staat er goed voor (in een poule waarin verder Kroatië en Wales zichzelf kansen toedichten). Niňaj lijkt zich in ieder geval in de selectie te hebben gespeeld en zal het komende seizoen vaker opgeroepen gaan worden.

Alexei Koşelev kan de Elbasan Arena aanvinken op zijn (ondertussen jaloersmakende) groundhoppinglijst. Elbasan is een stad in Albanië en dat was gisteren de tegenstander van Moldavië in een EK-kwalificatieduel. In een poule met Frankrijk, Turkije en IJsland gaat Moldavië niet bij de eerste twee eindigen, maar wellicht is Albanië voorblijven mogelijk.

Moldavië hield ruim een uur stand met ook een paar fraaie reddingen van de Fortunadoelman, maar in de 65ste minuut brak Sokol Cikalleshi dan toch de ban voor Albanië. De 2-0 diep in blessuretijd van Yiber Ramadani was louter voor de statistieken (zie de beelden: Albanië 2 Moldavië 0).

En zo kwam er een einde aan het seizoen van Koşelev, die 46 officiële duels speelde (10 interlands, 34 competitieduels en 2 bekerduels). We hopen dat hij en Niňaj enkele weken extra rust krijgen.

Bron: UEFA / FMF