Het Fortuna-stadion is voor de derde maal in zijn geschiedenis van eigenaar veranderd. Het in 1999 afgeleverde stadion was de eerste zeven jaar in handen van Fortuna Sittard. In 2006 verkocht de club het stadion aan VolkersWessel, dat grote plannen had het stadion verder te ontwikkelen op basis van een bestemmingsplanwijziging. Daar kwam niet veel van terecht, waardoor VolkersWessel het stadion in de verkoop deed. Dat lukte in 2013, toen Fitland zich vestigde in het stadion en ook het stadion overnam.

Nu vier jaar later komt het stadion in handen van een consortium van Fortuna-goedgezinde investeerders, onder wie Isitan Gün en Ron Quaedvlieg.

Deze constructie betekent in ieder geval dat Fortuna Sittard niet langer afhankelijk is van derden wat betreft de beschikbaarheid van het stadion. Kortom, het levert de club stabiliteit op. Fortuna kan (en gaat) nu ook werk maken van achterstallig onderhoud van het stadion. De aankoop van het Fortuna Stadion is dan ook onderdeel van de strategie die Isitan Gün heeft uitgestippeld om Fortuna er weer bovenop te krijgen.

We hopen dat dit consortium erin slaagt om het stadion—op termijn—rendabel te exploiteren, zodat er rust komt rond het stadion.

Bron: Dagblad De Limburger