Naar aanleiding van het tijdelijk staken van het duel MVV – Fortuna Sittard verwacht MVV een boete te krijgen van de KNVB. Aangezien ook het gedrag van Fortuna supporters aanleiding is geweest voor de scheidsrechter om het duel te staken, wil MVV de mogelijke boete ook op individuele supporters van Fortuna gaan verhalen.
MVV wil dat gaan doen op basis van beeldopnames die de club zelf gemaakt heeft tijdens de wedstrijd. We zijn benieuwd of het MVV inderdaad lukt de aanstichters van de problemen te identificeren.
Verder zijn we ook benieuwd hoe MVV – als het de club lukt individuen aansprakelijk te stellen – de hoogte van de boete per persoon denkt vast te stellen.
Ten eerste is het niet de eerste maal dat MVV bestraft zal worden door de KNVB, maar de tweede maal dit seizoen. De KNVB zal dat zeker meewegen in haar strafmaat, maar de Fortuna supporters hebben part noch deel gehad aan de eerste problemen. Dus hoe gaat MVV die boete uitsplitsen?
Ten tweede, stel de KNVB legt MVV een boete op van 1.000 euro en MVV identificeert 10 vandalen. Gaat MVV dan 100 euro de man eisen? En wat als MVV er 20 vindt, gaat MVV dan 50 euro de man eisen? Kortom, is die boete per persoon afhankelijk van het aantal schuldig bevonden individuen (wat natuurlijk niet zo kan zijn)?? Dit experiment kan nog interessant worden…