Nu overal de competities zijn gestart en langzaamaan ook alle transfermarkten sluiten komt pas aan de oppervlakte hoe goed clubs hun huiswerk hebben gedaan. En zo niet, dan is de trainer vaak als eerste de kop van jut. Of je bondsvoorzitter heeft Luis Manuel Rubiales Béjar in zijn paspoort staan.

De Spaanse voormalig voetballer komt in opspraak als hij, nadat de Spaanse voetbalvrouwen wereldkampioen zijn geworden, bij de huldiging de dames iets al te uitbundig feliciteert met hun wereldtitel. Het grootst is de verontwaardiging als hij de Spaanse captain Jennifer Hermoso Fuentes op de mond kust. Na de kus is Rubiales zich van geen kwaad bewust, terwijl Hermoso verklaart hiervan niet te zijn gediend.

Dagenlang wordt een welles-nietes-spelletje in de Spaanse media gevoerd of de speelster van FC Barcelona of Rubiales gelijk heeft. Het aftreden van Rubiales wordt door alles en iedereen geëist. Maar tijdens een ingelaste persbabbel verklaart Rubiales vijfmaal achter elkaar niet te zullen aftreden en kan hierbij op steun van de zaal rekenen. Beelden uit de zaal tonen applaudisserende mensen, hetgeen mag worden opgevat als een steunbetuiging aan het adres van Rubiales.

Één van de mensen die vierkant achter de in opspraak geraakte Rubiales staat is Josep ‘Pep’ Barceló Moner. Hij is trainer van CE Manacor dat uitkomt in Grupo XI van de Tercera División. En nu Rubiales ten langen leste is afgetreden is ook Barceló’s positie onhoudbaar geworden.

Het bestuur van CE Manacor en Barceló hebben in overleg besloten dat de samenwerking ophoudt, ondanks dat Barceló nog verklaarde Rubiales helemaal niet te hebben gesteund. Nou ja zeg!

En als je afscheid neemt van je trainer, dan dien je een opvolger te zoeken, te vinden en uiteindelijk aan te stellen. Die zoektocht is ten einde nu CE Manacor Jaime Mut als hoofdtrainer heeft geïnstalleerd.

En daarmee is Mut, na zijn vertrek bij Fortuna, opnieuw onder de pannen. Op 9 september tekent hoofdtrainer Julio Velázquez een contract voor het restant van het seizoen 22/23 in Sittard-Geleen en neemt onder andere Jaime Mut mee. Na afloop van het seizoen verklaren club en Spaanse trainingsstaf dat de samenwerking niet wordt gecontinueerd, waarna de staf terug naar huis keert.


Ook van Javier Chocarro wordt afscheid genomen

Inmiddels mag Mut opnieuw zijn koffers inpakken, voor een nieuwe klus. En zijn reistabletten, want Grupo XI speelt zich op de Balearen af, waardoor boot of vliegtuig tot de standaard uitrusting behoren tijdens een x-aantal uitwedstrijden.

Vanwege zijn kaartenlast stond Mut wekenlang op pelt. Zou hij nog een boeking ontvangen, dan was schorsing een feit. Of hij zijn kaartenlast meeneemt naar Spanje is onbekend.

Bron: Cent x cent