Héctor Cúper, de nieuwe bondscoach van de Democratische Republiek Congo, heeft Fortuna-huurling Samuel Moutoussamy opgeroepen voor een tweetal oefeninterlands in juni.

De Léopards nemen het begin juni op tegen Tunesië (5 juni) en Mali (11 juni). Beide duels worden gespeeld in Radès in Tunesië. Congo plaatste zich niet voor de Africa Cup of Nations, dus het kan zich volledig richten op de kwalificatie voor het WK dat volgend jaar in Qatar gespeeld wordt.

Tijdens die kwalificatie zal Moutoussamy niet langer Fortunees zijn, want Fortuna zal de middenvelder deze zomer niet overnemen van FC Nantes.

We hadden eigenlijk verwacht dat Fortunees Martin Angha een oproep zou hebben gekregen. De Zwitser met Congolese roots gaf vorig jaar in een interview aan het een eer te vinden om te spelen voor Congo (of Zwitserland), maar tot een oproep heeft dat nooit geleid. Bovendien speelde hij een prima seizoen bij Fortuna.

Een nieuwe bondscoach aan de start van een nieuwe campagne, was wellicht het moment geweest voor verandering, maar Martin Angha zit niet bij de dertig geselecteerden.

Bron: LeopardsActu