Theo Mommers heeft op de officiële pagina gereageerd op de artikelen die vanochtend in de twee Limburgse kranten stonden over een ophanden zijnde fusie in Zuid-Limburg.
Aanleiding van de geheime (waarom eigenlijk geheim?) besprekingen tussen Roda, Fortuna en MVV is de slechte financiële positie van de drie clubs, zoals we ook al uit de kranten mochten vernemen. Die bespreking vond plaats op 23 maart. Daar is afgesproken dat de clubs afzonderlijk zouden bekijken hoe ze elkaar kunnen steunen in deze slechte tijden en vervolgens is besloten om na 5 mei een vervolgafspraak te maken om de gedachtespinsels uit te wisselen.
De rest van de verhalen die vanochtend in de kranten stonden zijn volgens Mommers door de kranten zelf uit de duim gezogen. Dat laatste willen we nog wel geloven, want met de fantasie van de Limburgse kranten is al jaren niets mis als het thema FC Limburg op de kaart staat.
Waar we wel van schrikken is dat Mommers helemaal niet ontkent dat er fusiebesprekingen gaande zijn. Want laten we wel zijn Theo, hoe moeten we “elkaar ondersteunen” anders dan fuseren lezen? Gaan de clubs elkaar geregeld ansichtkaarten sturen met daar opbeurende teksten op? Gaat MVV een clinic geven met als titel “solide financieel beheer“? Gaat Fortuna een cursus “hoe verkoop ik braakliggende terreinen” aanbieden? Misschien kunnen Fortuna en Roda wel gezamenlijk de cursus “wat te doen als je NIET binnen twee maanden spijt wilt krijgen van de aangestelde trainer” ontwikkelen? Misschien kunnen jullie eens aankloppen bij het Huis van Sport. Die hebben vast wel tips. Vraag maar naar de directeur van dat instituut, ene Opgenoord!

Nee Theo, we kunnen niet anders concluderen dan dat je onze club aan het verkopen bent. Geef het maar gewoon toe en leg uit waarom jij denkt dat dat absoluut noodzakelijk is. Dat is nog wel het minste wat je de supporters van Fortuna Sittard verschuldigd bent. En wel graag voordat de zaak beklonken is. Supporters mogen dan nogal emotioneel reageren: een emotionele reactie is niet per definitie een onzinnige reactie.