Fortuna Sittard heeft George Mells voor de duur van een seizoen vastgelegd. De 21-jarige Australiër met een Grieks paspoort meldde zich aan de start van het seizoen 17/18 al in Sittard-Geleen, leek te gaan tekenen, maar had een aanvaring met trainer Sunday Oliseh die het niet zag zitten in de middenvelder.

Mells keerde onverrichter zake terug naar Australië, zocht een nieuwe club in Australië maar vond die niet. Op het einde van het vorige seizoen meldde hij zich weer in Sittard-Geleen. Hij speelde ook al voor Fortuna in het duel tegen de suriprofs. In de voorbereiding van het huidige seizoen trainde hij ook mee. Nu met succes.

Mells doorliep (delen van) de jeugdopleiding van Chelsea FC en Southampton FC en speelde in die tijd ook zes interlands voor Australië O17 en O20 en een interland voor Griekenland O17. Verder speelde hij twee seizoenen in de Australische A-League voor Adelaide United.

Zijn zaakwaarnemer laat doorschemeren dat het mogelijk is dat Mells wordt doorverhuurd. Als op het einde van de voorbereiding blijkt dat er voor Mells weinig speelkansen in het verschiet liggen, is het wellicht het beste dat hij elders op huurbasis wedstrijdervaring opdoet.

Bron: L1