In haar zoektocht naar een centrale verdediger kwam Fortuna vorige week uit bij Martin Angha. De Zwitser heeft blijkbaar indruk gemaakt, want minder dan één week nadat hij op proef kwam, heeft hij een tweejarig contract verdiend. Bovendien is er een optie om het contract in 2021 met één jaar te verlengen.

De 25-jarige centrale verdediger speelde in de jeugdopleidingen van FC Zürich, Grasshoppers en Arsenal FC. Bij Arsenal maakte hij een seizoen deel uit van de selectie, maar wist geen plek in de hoofdmacht te veroveren. Ook bij FC Nürnberg en München 1860 verbleef hij daarna telkens één seizoen alvorens terug te verkassen naar Zwitserland. Daar speelde hij de afgelopen vier seizoen; eerst twee jaar bij Sankt Gallen en daarna twee seizoenen bij FC Sion. Bij die laatste club had Angha een doorlopend contract tot de zomer van 2020, maar dat is nu dus óf ontbonden óf afgekocht door Fortuna.

In het seizoen 2018-2019 speelde Angha, met name vanwege een meniscusblessure, slechts vier wedstrijden in het eerste elftal van FC Sion. De laatste twee wedstrijden speelde hij in mei van dit jaar. Hopelijk laat Martin zijn fysieke klachten achter in Zwitserland en kan hij voor meer stabiliteit in de Sittardse defensie gaan zorgen.

Bron: Fortuna Sittard