Aan de start van het seizoen 21/22 kwam Nigel Lonwijk op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers FC naar Fortuna Sittard. Fortuna haalde Lonwijk niet voor de basis, maar vanwege blessures en een stroef draaiende defensie kwam de centrale verdediger toch tot 22 eredivisieduels (plus een bekerduel) in het shirt van Fortuna. Hoogtepunt: de enige en dus winnende treffer in Zwolle.

In de zomer keerde Lonwijk terug naar de West Midlands, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2023. Echter, een serieuze kans op speeltijd in de Premier League zal ook dit seizoen een brug te ver zijn. Toch houden de ‘Wolves’ blijkbaar vertrouwen in de ontwikkelingen van Lonwijk, want hij tekent een nieuw contract dat hem tot 2025 aan Wolverhampton verbindt.

Lonwijk trainde en speelde eerst op proef mee bij Championship-team Rotherham United FC. De promovendus naar het Engelse tweede-hoogste niveau zoekt verdedigende versterking. Lonwijk speelde mee in oefenduels tegen Harrogate Town AFC en Salford City FC maar tot een overeenkomst komt het niet.

Dat lukt daarna dus wel bij Plymouth Argyle F.C. The Pilgrims huren Lonwijk voor één seizoen.

Wij wensen Nigel Lonwijk veel succes in Plymouth.

Bron: Rotherham Advertiser en website Wolverhampton Wanderers