Nu het er inderdaad naar uitziet dat Nenad Bjekovic onze langverwachte spits wordt, heeft Fortuna Online zijn geheime wapen ingezet. Onze topjournalist (ene RM) is wat dieper gaan graven in de carrière van Nenad en komt met het volgende resultaat:
Nenad Beli Neska Bjekovic is geboren op 17 februari 1974 in Belgrado. Hij is 1,87 m en weegt 83 kg. Hij is de zoon van Nenad Bjekovic sr. en dat is een illustere naam uit de Joegoslavische voetbalgeschiedenis. Hij was één van de grote namen uit het Partizan Belgrado van de jaren 70 (191 doelpunten in 379 wedstrijden) en maakte furore bij het Franse Olympique Nice (130 doelpunten in 200 wedstrijden). Daarnaast was hij Joegoslavisch international. Zijn zoon doorliep alle jeugdelftallen van Partizan Belgrado, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij Olympique Nice in Frankrijk, net als zijn vader. Hij vertrok daar en maakte zijn debuut in de basiself van Partizan Belgrado in het seizoen 94/95 (inmiddels is zijn roemruchte vader general manager bij Partizan). Na 1 jaar vertrok hij naar Olympique Marseille, omdat Joegoslavië door VN-sancties werd getroffen, hetgeen het onmogelijk maakte voor Partizan Belgrado om Europees voetbal te spelen. Bij Olympique Marseille werd hij aangetrokken als opvolger van een andere Joegoslaaf Stoikovic. De verwachtingen waren hooggespannen. Deze verwachtingen kon hij niet waarmaken, dit kwam mede door blessures. Hij vertrok ook daar weer na 1 seizoen en ging voetballen bij FC Nantes. Daar zou hij twee seizoenen blijven en na nog een korte tussenstop bij Chateauroux keerde hij weer terug bij Partizan Belgrado. We zitten dan in het seizoen 98/99. Bij Partizan Belgrado had Nenad Bjekovic in de naam van Mateja Kezman, zijn voornaamste concurrent. Meestal vormden de twee samen het spitsenduo van Partizan Belgrado. Na weer 1 seizoen werd hij verhuurd aan AEK Athene. En in het seizoen 00/01 zou hij naar Al Nasser verkassen, maar dat is om onduidelijke redenen niet doorgegaan, waarna hij terugkeerde naar Partizan Belgrado.
Verder heeft Nenad Bjekovic in de aanloop na Euro 2000 een aantal keren deel uitgemaakt van de Joegoslavische selectie. Maar op het laatste moment viel hij af en werd de voorkeur gegeven aan Mateja Kezman.
Correspondentie met Partizan wijst uit dat we met Bjekovic een zeer goede speler in huis gehaald hebben.
Zijn favoriete club is Juventus, maar voorlopig gaat ie zijn kunsten vertonen bij die andere topclub in Europa!