Rolf Landerl is van plan bij de politie aangifte te doen van mishandeling door Vitesse speler Dejan Stefanovic. In de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag trapte Stefanovic Landerl in zijn gezicht, zonder dat er een bal in de buurt was. Een duidelijk geval van natrappen.
Landerl, wiens gezicht er afschrikwekkend uitziet, heeft van zijn arts te horen gekregen dat hij veel geluk heeft gehad. Het letsel aan zijn linkeroog zal naar alle waarschijnlijkheid geheel herstellen, maar dat was geen vanzelfsprekendheid. Voor hetzelfde geld had het zicht niet meer teruggekeerd in zijn linkeroog.
Ook Fortuna heeft zich beklaagd bij de KNVB over dit voorval. De scheidsrechters hebben tijdens de wedstrijd niets gezien, waardoor Stefanovic ermee dreigde weg te komen. Fortuna probeert daar nu een stokje voor te steken. Je zou dat als matennaaien kunnen bestempelen, maar dit is zo’n ernstig geval dat je het in alle redelijkheid niet zomaar kunt laten passeren. God weet wie Stefanovic volgende week overhoop trapt (bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger).