Na het echec met Piet Velthuizen tegen FC Groningen kwam het tot een uitbarsting binnen de technische staf van Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Sjors Ultee stelde Piet Velthuizen op, terwijl keeperstrainer Sieb Dijkstra dat onverantwoord vond. Toen Dijkstra zijn zin niet kreeg, stapte hij achter de rug van iedereen om naar eigenaar Işıtan Gün. Daarmee kon Ultee niet lachen waarna Dijkstra werd verbannen naar de Academy.

Vanuit de Academy werd Patrick Creemers doorgeschoven naar het eerste elftal. Hij verliet in het verleden eveneens het eerste elftal, maar gezien de verhalen die over Sunday Oliseh de ronde doen mag verondersteld worden dat dat niet aan Creemers lag.

De afgelopen tweeënhalve maand heeft Fortuna de situatie geëvalueerd en ervoor gekozen Creemers alweer te vervangen. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Harmen Kuperus de nieuwe keeperstrainer. De 43-jarige voormalige doelman van (onder andere) Telstar was de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij Go Ahead Eagles en wordt beschouwd als de mentor van Jay Gorter.

Kuperus vertrekt uit De Adelaarshorst omdat hij bij Go Ahead de ambitie mist om een grote(re) club te worden. Daar doet de promotie van woensdag niets aan af – het besluit van Kuperus om uit Deventer te vertrekken stond in april al vast.

Bron: De Stentor