Dit weekend is er weer volop actie op internationaal gebied. Doelman Alexei Koşelev speelt in Chişinău tegen UEFA-laagvlieger Andorra en weet de wedstrijd met 1-0 af te sluiten.

Binnen 10 minuten zet Igor Armaş Moldavië op voorsprong en dan lijkt een ruime score tot de mogelijkheden te behoren. Tot aan de rust wordt niet meer gescoord waardoor de Moldaviërs met een zuinige voorsprong gaan rusten.

Na de pauze ontvangt Artur Ioniță zijn tweede gele kaart, waardoor er weinig meer terecht komt van de Moldavische dadendrang en de thuisploeg de wedstrijd met een magere 1-0 afsluit.

Door de overwinning op Andorra pakt Moldavië zijn eerste overwinning in Poule H en laat Andorra als enige puntloos achter. Maar Moldavië doet het niet veel beter; het staat in een poule van zes landen op de vijfde plaats met drie punten uit evenveel duels.

Aan die stand kan dinsdag aanstaande al verandering komen als Moldavië op bezoek gaat in Albanië dat evenveel punten heeft uit evenveel wedstrijden. Turkije gaat in Poule H aan de leiding. De Turken wonnen al hun wedstrijden.

Bron: Federaţia Moldovenească de Fotbal / Optus Sport