Vitesse trainer Koeman voelt zich naar aanleiding van de forse straf die zijn speler Stefanovic kreeg opgelegd genaaid door Fortuna Sittard. Stefanovic kreeg die straf vanwege zijn onbesuisde trap in het gezicht van Rolf Landerl. Volgens Koeman moeten de getuigeverklaringen van keeper Ruud Hesp en Fortuna bestuurslid Wil Dols zwaar hebben meegewogen in de besluitvorming van de tuchtcommissie, want alleen op basis van de beelden zou de tuchtcommissie niet tot zo’n hoge straf (6 wedstrijden schorsing) hebben kunnen komen, aldus Koeman. En dus beticht hij Fortuna van matennaaierij.
Een interessante analyse meneer Koeman, die kant noch wal raakt.
Punt 1, heb je in dit land de wettelijke plicht om zodra je getuige bent van een misdrijf (in dit geval mishandeling) daarvan melding te maken. Dus Ruud Hesp heeft niets anders gedaan dan zijn plicht.
Punt 2: Wie naait wie nu eigenlijk? Is het niet Stefanovic die Vitesse naait, door zijn karatetrap?
Punt 3: Was het niet Koeman die ooit na een doodschop van Hans Gilhaus in een Europacupwedstrijd (Bordeaux??) meldde dat ie dat een klasse actie vond? Met andere woorden, Ronald Koeman is wel de laatste die zijn mond hierover moet open doen (bron: Limburgs Dagblad).