Nadat er deze zomer al een hele rits spelers afscheid nam van Fortuna, mogen we vandaag de eerste versterking noteren. Kai Heerings komt transfervrij over van FC Homburg 08, dat uitkomt in de Duitse regionalliga. De 27-jarige verdediger tekent een contract voor twee jaar.

Heerings debuteerde in 2011 bij FC Utrecht in het betaalde voetbal. In vier seizoenen kwam hij 63 keer in actie voor de Domstedelingen. In de zomer van 2015 stapte Kai over naar Cambuur, maar na vijf optredens verkaste hij alweer naar Helmond Sport. Vorig jaar zomer liet hij Helmond achter zich om zich te storten in een Oostenrijks avontuur bij Sankt Pölten. Met slechts vijf wedstrijden in het eerste en drie in het tweede elftal werd dit avontuur geen onverdeeld succes. Heerings stapte in de winterstop dan ook over naar het Duitse FC Homburg 08, voor die club speelde hij in veertien wedstrijden mee. In zijn loopbaan wist Heerings tot dusverre twee maal te scoren.

Naar verwachting zullen er op korte termijn meerdere spelers vastgelegd worden, zeker met het oog op het trainingskamp in Turkije dat op 10 juli aanvangt.

Bron: Limburger