Terwijl het Roemeense sportmedium ProSport gisteren nog wist dat Kai Heerings zijn loopbaan zal vervolgen bij het Roemeense FC Botoşani (lees ook: FC Botoşani şi-a rezolvat primele patru transferuri pentru noul sezon. Unul dintre ei a început fotbalul la Ajax / FC Botoşani realiseert haar eerste vier transfers van het seizoen. Één van hen begon zijn carrière bij Ajax.), lijkt de vork vanochtend iets anders in de steel te zitten.

Heerings kan zijn carrière weliswaar in het oosten voortzetten, maar dat zal iets minder nabij liggen dan Roemenië. Wat zowel het Indiase Kerala Blasters FC als het Australische Melbourne City FC zijn in de markt voor de verdediger.

Kerala Blasters FC speelt in de Indian Super League (ISL) en is afgelopen seizoen als 9e geëindigd (in een competitie tussen 10 clubs). Dat is niet overdreven hoog en kan dus wel wat defensieve zekerheid gebruiken. In het recente verleden wist de ISL tal van voormalig topspelers naar India te lokken, maar die hausse lijkt voorbij.

Melbourne City FC heeft afgelopen seizoen de play offs gehaald in de Australische A-League, maar is daarin tijdens de eerste ronde uitgeschakeld door Adelaide United FC.

Naar welke club Heerings ook zal vertrekken, zijn twee seizoenen in Sittard-Geleen hebben hem geen windeieren gelegd en zijn keuzemogelijkheden lijken nu groter te zijn dan toen hij bij Fortuna neerstreek.

Bron: Dagblad de Limburger