Ažbe Jug tekent in de winterstop van het seizoen 18/19 een contract in Sittard-Geleen tot de zomer van 2020 met een optie op nog een seizoen. In het restant van het seizoen 18/19 is hij derde keeper achter Alexei Koselev en Aykut Özer; in het seizoen 19/20 is hij tweede keeper achter Alexei Koselev.

In totaal zal Jug twee (beker)duels keepen voor Fortuna Sittard. Fortuna wint niet alleen die twee duels, Jug incasseert ook geen tegentreffer in die duels. Fortuna licht de optie in zijn contract echter niet, waardoor de Sloveen dus nooit hoefde te vissen gedurende zijn Sittardse carrière (dat kan toch niet elke Fortunadoelman zeggen!). Fortuna heeft zijn opvolger al vastgelegd: Yanick van Osch.

Jug moest dus op zoek naar een nieuwe club en die heeft hij nu gevonden in zijn vaderland. Hij tekent een vierjarig contract bij Maribor NK, de ploeg waar hij als jeugdspeler de eerste stappen zette richting profvoetbal. De cirkel is dus rond.

Dit seizoen mag hij niet meer in actie komen voor Maribor in competitieverband; de komende vier seizoenen dus wel. We wensen hem veel succes.

Bron: Maribor NK