Joos van Barneveld heeft zijn contract met Fortuna Sittard verlengd tot 2007. Het “oude” contract liep tot 2003. De onderhandelingen over dat nieuwe contract hebben maanden geduurd. Het duurde met name zo lang omdat de toekomst van Fortuna Sittard onduidelijk is.
Ondanks dat het nog steeds niet duidelijk is of Fortuna Sittard komend jaar nog bestaat, heeft Joos toch ervoor gekozen zijn contract in Sittard te verlengen. Voor Joos zitten er nauwelijks risico’s aan dit contract. Gaat de club failliet dan is hij transfervrij. Gaat de club op in FC Limburg, dan komt hij bij FC Limburg onder contract te staan.
Voor de certificaathouders van het Fortuna Talentenfonds is dit natuurlijk goed nieuws. Doordat Van Barneveld een verbeterd contract heeft getekend kan de club ook een hogere transfersom bedingen bij een eventuele verkoop. Die transfersom is overigens in het contract vastgelegd, maar de hoogte is niet bekend gemaakt. Maar ja, alles staat of valt natuurlijk met de vraag of Fortuna Sittard blijft bestaan… (bron: Fortuna Sittard).