Het stelselmatig weigeren (nu al drie seizoenen) van Hans Erkens om commercieel beleid op poten te zetten, hetgeen de broodnodige inkomsten had kunnen opleveren, heeft zijn tol geeist: de club heeft in raptempo onder zijn bewind opnieuw schulden gemaakt.
Hans Erkens houdt zich liever bezig met andere zaken, waarin hij – toegegeven – excelleert, bijvoorbeeld moddergooien. De gemeente is schuldig en zelfs Joos van Barneveld wordt van stal gehad. Wie weet zijn binnenkort ook de supporters aan de beurt als schuldigen!

Joos van Barneveld? Inderdaad, Fortuna moet Van Barneveld jaarlijks 80.000euro betalen, voortvloeiend uit een contract dat Fortuna ooit met Van Barneveld tekende. Op 24 mei 2007 bevestigde de rechter deze zaak. Niet veel later riep Erkens dat de begroting 07/08 netjes rond was inclusief de betalingen aan Van Barneveld. Als dat zo is, dan kunnen de verplichte betalingen aan Van Barneveld nooit het huidige financiele probleem zijn. Maar ja, dat was natuurlijk niet zo. Vast een leugen van de krant, die zijn woorden verdraaide. Iedereen is schuldig behalve Erkens.

We lezen ook dat Erkens zich niet neerlegt bij de betalingen aan Van Barneveld. Wat is hij van plan dan? Er ligt verdorie een rechtelijke uitspraak! Erkens mag dan Fortuna Sittard in een bananenrepubliek hebben omgetoverd, dat geldt niet voor de Nederlandse rechtstaat!

Ten slotte stelt de journalist nog een vraag over de nieuwe begroting. Erkens: “Maar die (de begroting 08/09, FO) is nu ook niet zo belangrijk. Nu is de investering in de spelersgroep het belangrijkste“. Dit is gewoon “Opgenoord Revisited”. Dus we gaan eerst spelers halen en dan pas kijken hoe we die financieren?

Joos van Barneveld publiekelijk aan de schandpaal nagelen terwijl hij de rechtstaat aan zijn zijde heeft en de supporters proberen te paaien door over mogelijke versterkingen te spreken waarvoor geen financiering is. Zo werkt Erkens nu al drie seizoenen. Nette man hoor, die Hans.

Bron: Dagblad De Limburger