Jarosław Jach stapte op de laatste dag van de zomertransferperiode op huurbasis over van premierleagueclub Crystal Palace FC naar Fortuna Sittard. Hij zou Fortuna’s problemen centraal in de verdediging moeten gaan oplossen, maar is daar voor de winterstop niet in geslaagd. Hij speelde mee in slechts drie competitieduels.

Poolse bronnen weten te melden dat Fortuna het huurcontract (dat loopt tot het einde van het seizoen) in januari wil afbreken. Crystal Palace zou ook vanzins zijn het tot de zomer durende contract tussen Jach en de club in januari af te breken.

Jach zou daarmee akkoord gaan, omdat RKS Raków Częstochowa, de verrassende nummer twee in de Ekstraklasa (de Poolse hoogste klasse), zich voor de Poolse verdediger heeft gemeld. Hij zou een contract kunnen tekenen bij de club die hem in het seizoen 19/20 al van Crystal Palace FC huurde.

Normaliter mag een speler niet voor drie verschillende clubs uitkomen in een seizoen, maar vanwege COVID19 is die regel dit seizoen versoepeld, waardoor Jach dus kan overstappen naar RKS Raków Częstochowa.

Het lijkt er dus op dat Jach op het punt staat Fortuna Sittard te verlaten.

Bron: Sportowe Facty