Het reddingsplan dat Theo Mommers heeft opgesteld bestaat uit een hele hoop essentiële onderdelen. Zo moet de KNVB Fortuna toestemming geven de overbodige spelers te kunnen ontslaan, de gevonden koper voor het stadion moet inderdaad tekenen en de begrotingsoverschotten voor de komende jaren moeten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.
Het is duidelijk: als één van die onderdelen niet bereikt wordt, dan gaat Fortuna alsnog de boot in. Dagblad De Limburger heeft zijn oordeel al geveld: Het zal Fortuna nooit lukken om die spelers te ontslaan en dus kan dit reddingsplan bij het oud vuil.
Nou ja, dat is natuurlijk een heel snelle conclusie, maar het zal duidelijk zijn: als het reddingsplan al een Achilleshiel heeft dan is het die massale ontslagaanvraag wel.
DDL sprak enkele deskundigen op dit gebied en die wisten te vertellen dat de KNVB die ontslagaanvraag nooit zou honoreren. Dat wil zeggen, misschien wil de KNVB die ontslagaanvraag wel honoreren maar dan moet Fortuna wel afkoopsommen gaan betalen aan de ontslagen spelers. En daar heeft Fortuna absoluut geen geld voor.

Maar kom, DDL gaat ons niet wijsmaken dat Mommers hierover niet heeft nagedacht. Ook hij zal zich wel uitvoerig hebben laten inlichten en blijkbaar heeft hij een ander, positiever verhaal gehoord dan DDL.