Als we het Eindhovens Dagblad mogen geloven, zou Fortuna Sittard momenteel onderhandelen met Juventus over de centrale middenvelder Leandro Fernandes. De negentienjarige Nederlander heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2022 in Turijn, maar Juventus zou dus bereid zijn hem uit te lenen voor het restant van het seizoen.

Fernandes doorliep de jeugdopleidingen van NEC Nijmegen en PSV, voordat hij in januari 2018 overstapte naar de Italiaanse recordkampioen. Daar speelde hij de tweede helft van het seizoen 17/18 bij Juventus O19. In het afgelopen seizoen—zijn eerste volledige seizoen in Italiaanse dienst—sloot hij aan bij Juventus O23, maar een knieblessure zette een streep door de eerste helft van het seizoen. In februari maakte hij zijn rentree, maar een basisplek afdwingen bij Juventus O23 lukte niet.

De 41-voudig jeugdinternaional van Nederland is fit en wil waarschijnlijk graag in een eerste elftal spelen. Dat gaat bij Juventus niet lukken; wellicht wel bij Fortuna Sittard, dat versterking op het middenveld goed kan gebruiken.

De transfermarkt sluit maandag 2 september.

Bron: Voetbalprimeur