De eerste informatie-avond voor de supporters van Fortuna is voorbij, maar heeft niet veel nieuws gebracht. Eigenlijk wisten we alles wel, maar het is altijd handig als dit nog eens wat duidelijker wordt uitgelegd. De positief verlopen avond bevatte niet alleen belangrijke zaken, de avond begon namelijk met een interview met Erik Meijer.

Echter, voordat Erik Meijer aan de beurt was, werd het woord gegeven aan de aanvoerder van Fortuna: Jochem van der Hoeven. Hij wilde de supporters duidelijk maken dat er te weinig respect was voor de spelersgroep. Als eerste haalde hij de wedstrijd tussen de supporters en Fortuna aan. Er zou op gastenboeken zijn gedreigd om dan maar het been van Geert Brusselers te breken en dit was niet in goede aarde gevallen bij de spelersgroep. Natuurlijk een domme uitspraak; misschien dat de toon van zo’n wedstrijd de volgende keer ook anders kan worden gezet. Er kan ook worden geschreven dat het supporterselftal er met volledige inzet vol voor gaat (wat eigenlijk met die uitspraak over Brusselers bedoeld wordt). Daarna haalde Jochem ook nog het feit aan dat spelers niet eens meer de kans krijgen om zich te bewijzen. Spelers worden nu al uitgefloten als ze nog maar één voet in het veld hebben gezet en daar zijn supporters toch niet voor. Supporters moeten te allen tijden achter de club blijven staan, zeker in deze moeilijke tijden. Kritiek hebben kan natuurlijk altijd, maar geef die jongens tenminste nog een kans. De uitspraken van Jochem werden ondersteund door het management en de spelersgroep. Hierna kon de avond echt beginnen.

Erik Meijer werd geinterviewd door Maurice Jessen. Maurice was echter vaak te veel met z’n vooraf opgezette vragen bezig, waardoor hij de grappige opmerkingen van Erik miste of gewoonweg niet doorhad. Toch ging het vraaggesprek snel voorbij en werd Erik bedankt voor zijn belangeloze medewerking aan deze avond.

Na een wat langere pauze als normaal was het de beurt aan een vijftal personen, waarvan het voortbestaan van Fortuna toch wel een beetje afhankelijk is. Naast Simone Palmans en Emmo Meijer van Fortuna waren ook burgemeester Dijkstra en twee wethouders aanwezig van de gemeente Sittard-Geleen. Ook dit gesprek werd geleid door Maurice Jessen.

Er werd duidelijke uitleg gegeven hoe het er nu voorstaat met betrekking tot de wijziging van het retailstructuurvisie plan en hoe de financiële situatie van Fortuna nu daadwerkelijk is. Aan het einde werd duidelijk dat als deze wijziging niet wordt doorgezet, Fortuna dan vrijwel zeker failliet is. Het was namelijk een halszaak voor Fortuna, aldus Emmo Meijer.

Voor de rest leek het vooral op 6 november, soms een beetje langdradig en vaak ook wat ontwijkende antwoorden. Echter dit was niet de gehele tendens van de avond. Er mochten ook vragen worden gesteld aan de vijf door de supporters. “Is er een plan B?” was een vraag, waarop ontkennend geantwoord moest worden. Ook werd Maurice Jessen nog gevraagd of hij wat kon doen aan de negatieve berichtgeving bij L1. De nieuws-presentatrices weten het altijd met een cynische glimlach te brengen dat Fortuna weer eens verloren heeft. Supporters kunnen best leven met kritiek en/of de melding van een nederlaag, maar het gaat om de manier waarop. Maurice antwoordde hierop dat hij op deze avond niet als persoon van L1 aanwezig was, maar dat hij het zou doorgeven aan L1. Ondertussen zwaaiden de L1-mensen die met camera aan het opnemen waren naar hem toe.

De avond werd afgesloten met de mededeling dat iedereen nog het volste vertrouwen erin had dat het allemaal goed zou komen met Fortuna en dus ook met bedrijvenstad Fortuna. We zullen het zien bij de volgende raadsvergaderingen.