In een interview met de Spaanse sportkrant “Sport” (voor degenen die Spaans kunnen lezen klik op het linkje) heeft Ruud Hesp te kennen gegeven dat hij na dit seizoen stopt als profvoetballer, ondanks een nog doorlopend contract bij Fortuna.
Ruud geeft in dat interview aan dat spelen op het hoogste niveau hem te veel fysieke ongemakken bezorgd. Daarnaast zou ook de sportieve malaise bij Fortuna een rol spelen in zijn besluit om een jaar eerder dan gepland te stoppen als keeper. Na zijn profcarièrre krijgt Ruud een commerciële functie binnen de club. Dat zou dus nu een jaartje eerder kunnen gebeuren dan gepland.
Geconfronteerd door Dagblad De Limburger met het interview in de Spaanse krant ontkent Hesp in alle toonaarden gezegd te hebben na dit seizoen te zullen opstappen. De Spaanse journalist heeft dit verhaal uit zijn duim gezogen, aldus Hesp.
Nu is de betrouwbaarheid van de Spaanse sportpers redelijk dubieus, maar waarom zou deze journalist een zwamverhaal in zijn krant publiceren over Ruud Hesp die speelt voor het in Spanje wereldberoemde Fortuna Sittard? Daar heeft die journalist toch geen enkel belang bij?
Voorlopig zijn we genegen die journalist te geloven.