Dagblad De Limburger weet te melden dat Fortuna de lijst van beoogde opvolgers van Peter van Vossen heeft teruggebracht tot drie: Edwin Hermans, Ernie Brandts en Stanley Menzo.

Hermans speelde, verdeeld over twee periodes, zeven seizoenen voor Fortuna Sittard. Hij heeft nog geen ervaring als hoofdcoach in het betaalde voetbal, maar beschikt wel over de juiste papieren. In zijn kielzocht zouden wellicht ook Bert van Marwijk en Mark van Bommel als adviseurs terugkeren bij Fortuna – een functie die zij zouden combineren met hun huidige functie bij de Saoedische voetbalbond. Momenteel is Hermans trainer van VV SCM uit Maastricht.

Brandts maakte carriere bij PSV en haalde ook het Nederlands Elftal (28x). Als trainer begon zijn loopbaan voorspoedig. Hij leidde FC Volendam naar de nacompetitie om vervolgens NAC Breda naar een derde plek in de eredivisie te loodsen. Vreemd genoeg ging het daarna mis. Brandts tekende contracten in Iran, Rwanda en Tanzania. Afgelopen seizoen trainde hij FC Dordrecht, maar dat werd geen succes. Momenteel zit hij zonder club.

Stanley Menzo maakte carriere bij Ajax en haalde ook het Nederlands Elftal (6x). Als trainer was hij succesvol bij FC Volendam dat hij naar de titel in de eerste divisie leidde. Een seizoen later leidde hij Cambuur Leeuwarden naar een derde plek in de eerste divisie. Daarna was hij een aantal jaren assistent trainer bij Vitesse, vooraleer opnieuw hoofdtrainer te worden – nu bij Lierse SK. Dat werd geen succes. Momenteel is Menzo trainer van AFC.

Fortuna hoopt de nieuwe trainer volgende week vrijdag op de bank te hebben zitten als Fortuna het opneemt tegen Sparta Rotterdam.

Bron: Dagblad De Limburger