Voor het komende seizoen voert Fortuna dus een salarycap in van 54.000 euro. En dat betekent dat alle spelers met een doorlopend contract waarin een hogere vergoeding is opgenomen van de club een voorstel krijgen om hun salaris in lijn te brengen met de nieuwe richtlijnen. Dat betekent dus voor een x-aantal spelers dat ze een forse salarisverlaging moeten slikken.
Nou ja, het moet niet, maar als ze niet ingaan op de verlaagde aanbieding dan zal Fortuna Sittard ontslag aanvragen voor de spelers in kwestie.
All-time topscorer van Fortuna Sittard Ronald Hamming is één van de “slachtoffers”. De club wil hem dolgraag behouden, maar dan moet hij wel een behoorlijke salarisverlaging accepteren en Ronald heeft aangegeven dat hij daar niet op ingaat. Hij gaat dus opzoek naar een nieuwe club.
Het trieste gevolg van deze hele soap waar de club in terecht is gekomen is dus dat Fortuna Sittard aanstaande vrijdag ontslag gaat aanvragen voor haar topscorer allertijden…
Ons inziens een zeer pijnlijke zaak, maar we kunnen het wel begrijpen. Niemand is groter dan de club, zelfs Hamming niet. Hamming geeft zelf ook aan dat te begrijpen. Hij zal geen rechtzaak tegen Fortuna aanspannen, want daarmee brengt hij de club alleen maar in nog grotere problemen. Helaas zullen er wel een aantal spelers/klaplopers in onze selectie rondlopen (of rondhinken) die daar anders over denken….

bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger