Ronald Hamming heeft een contract getekend bij het Griekse Panionios voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar als het dan toch bekend raakt is het nog steeds een stevige klap. Hamming was duidelijk niet tevreden over de manier waarop Fortuna met de doorlopende contracten omsprong. Fortuna had Hamming wel een verlaagde aanbieding gedaan en wilde Hamming dus ook behouden, maar het was al snel duidelijk dat Hamming niet voor 54.000euro wilde blijven voetballen in Sittard.
Hamming was dus opzoek naar een andere club en die heeft hij nu gevonden: Panionios. Panionios is een Griekse eredivisieclub, zonder een al te grote historie. Een paar jaar geleden won Panionios de Griekse beker en het daaropvolgende jaartje Europees voetbal moeten zowat de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis zijn.

Met Hamming verliest Fortuna Sittard haar topscorer allertijden. Hamming kwam halverwege het seizoen 94/95 naar Sittard en schoot Fortuna (samen met Van der Weert) richting eredivisie. In de eredivisie raakte hij ten onrechte zijn basisplek kwijt omdat Verbeek het niet in hem zag zitten. Pas nadat Verbeek het veld ruimde en plaats maakte voor Van Marwijk kreeg Hamming een basisplek. En het in hem gestelde vertrouwen beschaamde Hamming nooit. In zijn eerste seizoen onder Van Marwijk scoorde hij gelijk 20 doelpunten, het jaar nadien nog eens 15.
Daarna ging het allemaal wat minder, mede door blessureleed, maar vooral omdat het niveau van de selectie jaarlijks kelderde.
Toch hield hij Fortuna in het seizoen 00/01 eigenhandig in de eredivisie en het is dan ook bijzonder cru dat hij het slachtoffer moest worden voor de bezuinigingen bij Fortuna. Maar ja, de club had weinig keus, de dure jongens moeten eruit inclusief Hamming….
Wat resteert zijn de herinneringen. En die herinneringen zijn mooi, heel mooi. We zullen DE Fortunees van de jaren negentig nooit vergeten.

Bron: NOS Teletekst