Oud Fortunees Stijn Haeldermans schijnt er een handje van te hebben om clubs uit te kiezen die – nadat hij er getekend heeft – pardoes in financiële nood geraken. Het begon allemaal in de lente van 2002 in Sittard, waar Totti met Fortuna in zwaar financieel weer geraakte. Zijn lucratieve “Opgenoord contract” moest uiteindelijk verscheurd worden.
Stijntje trok naar Lommel in de hoop daar in rustiger financieel vaarwater terecht te komen. Dat ging een tijdje goed, maar begin 2003 kwamen de financiële lijken bij Lommel bovendrijven die de club uiteindelijk het leven kosten.
En dus kon Stijntje weer zijn koffers pakken. Hij verhuisde naar Lierse SK. Maar vooraleer Stijntje zijn haarband om had, lag ook Lierse op apegapen. Opnieuw financiële problemen… Niet zo erg als in Sittard en Lommel, maar toch dusdanig erg dat Lierse zeer waarschijnlijk Haeldermans’ contract niet kan verlengen. Lierse heeft een optie op Haeldermans, wil die ook wel lichten omdat Stijntje sportief goed bezig is (Haeldermans schijnt in België helemaal opgebloeid te zijn), maar kan de optie niet lichten omdat er geen geld meer is.
Stijntje traint momenteel wel mee met Lierse, maar kan pas tekenen als er enkele dure krachten vertrekken bij Lierse. Aangezien de transfermarkt op zijn gat ligt, is die kans niet zo groot, dus mag Stijntje weer opzoek naar een nieuwe club.

Bron: VRT Teletekst