Stijn Haeldermans heeft Fortuna Sittard een uitermate genereuze geste gedaan. Hij is akkoord gegaan met het ontbinden van zijn doorlopende contract. En dat komt Fortuna natuurlijk bijzonder goed uit. Haeldermans is één van de spelers die een doorlopend eredivisiecontract heeft en voor wie de club een verzoek tot ontslag heeft ingediend bij de KNVB. Haeldermans wil het voortbestaan van Fortuna Sittard niet in gevaar brengen en heeft daarom besloten zijn contract te laten ontbinden.
Overigens is Haeldermans bijna rond met een nieuwe club. Of dat de Belgische neo-eerste klasser Bergen is, waarmee hij in verband is gebracht, is onduidelijk.
Mocht die transfer toch nog afketsen dan bestaat de mogelijkheid dat Haeldermans toch nog bij Fortuna blijft, maar dan wel onder de nieuwe salary cap (maximaal 54.000 euro).
De lijst van spelers voor wie Fortuna een verzoek tot ontslag heeft ingediend bij de KNVB is dus weer geslonken. Op die lijst komen nu nog zeven personen voor: Hamming, Rook, Krijgsman, Verel, Vergeer, Averdijk en Cramb.

Bron: Theo Mommers (Fortuna Sittard)