Vanochtend onthulde Sky Italia-journalist en tevens transfergoeroe Gianluca di Marzio dat Fortuna Sittard interesse heeft in de Argentijn Matías Soulé. De 20-jarige Argentijn (met een Italiaans paspoort) staat tot de zomer van 2026 onder contract bij Juventus, maar geraakt in Turijn aan onvoldoende speelminuten.

Om de ontwikkeling van de talentvolle rechtsbuiten niet te laten stagneren wilt ‘Juve’ Soulé uitlenen waarbij Fortuna Sittard en de Serie A-clubs US Salernitana en Frosinone Calcio op vinkentouw zitten.

Maar het heeft er volgens diezelfde Di Marzio alle schijn van dat ‘Juve’ ervoor kiest Soulé naar Midden-Italië te sturen in plaats van naar Sittard-Geleen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ook Kaio Jorge (een 21-jarige Braziliaan) vanuit Juventus naar Frosinone Calcio verhuist.

Het is bekend dat trainer Danny Buijs zoekt naar een speler die aan één van de zijkanten kan spelen en wellicht heeft Fortuna daarom een lijntje uitgeworpen richting Juventus. Maar niet getreurd: er lopen nog middenvelders voldoende rond in en buiten Europa en de transfermarkt is nog een week geopend. De zoektocht gaat gewoon verder.

Bron: Gianluca di Marzio