Zoals het er uitziet gaat Fortuna Sittard zich op korte termijn versterken met Mitchell Dijks. De transfervrije 30-jarige verdediger gaat een éénjarige overeenkomst tekenen. Maar daarmee is Fortuna nog niet klaar.

Want vanuit Portugal sijpelen berichten door dat Loreintz Rosier de volgende speler is die de overstap naar Sittard-Geleen gaat maken. De 24-jarige middenvelder is transfervrij na een jarenlang dienstverband bij het Portugese GD Estoril-Praia.

Rosier, die in de jeugdreeksen van Paris FC en FC Sochaux speelde, wordt in de zomer van 2020 door de Canarinhos’ overgenomen van Vitória Sport Clube de Guimarães waar hij uitkwam voor het tweede elftal.

In drie seizoenen stofzuigen op het middenveld in Estoril komt Rosier tot bijna 90 wedstrijden waarin hij vijf doelpunten scoort. En die wedstrijden zijn bijna evenredig verdeeld over de Primeira Liga en de Segunda Liga. Afgelopen seizoen kwam Rosier na de winterstop niet meer in actie, omdat hij zijn contract weigerde te verlengen.

Eerder werd Rosier in verband gebracht met het Franse Clermont Foot 63, maar kiest volgens de Portugese sportkrant Record dus voor Fortuna.

Bron: Record / A Bola