Frans Thijssen is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De oud Fortunees en 14-voudige oud international volgt Henk Duut op.

Naast Fortuna Sittard speelde Frans ook voor NEC, FC Twente, FC Groningen en Vitesse. Echter zijn grote successen vierde hij in Engeland waar hij speelde voor Ipswich Town en Nottingham Forest. Met Ipswich Town won hij de UEFA cup in 1981 ten koste van AZ, terwijl hij er een jaar eerder tot speler van het jaar werd gekroond. Nou ja, die laatste titel werd later ook nog door Romeo Zondervan in de wacht gesleept bij Ipswich dus zoveel stelt dat niet voor. Een veel belangrijkere titel die Frans in zijn Ipswich periode binnenhaalde was die van “beste speler van het jaar van Engeland” en daarmee was hij de eerste buitenlander die die eer te beurt viel. Na zijn Engelse avontuur ging hij ook nog even zijn zakken vullen bij de Vancouver Whitecaps, waarna hij van 1984 tot 1987 voor Fortuna speelde. Een langgerekt hoogtepunt in zijn carrière natuurlijk.

Als trainer was hij actief bij Vitesse, Malmö FF en De Graafschap. Bij Vitesse was hij actief als interim-trainer nadat Spelbos werd ontslagen. De andere twee clubs verliet hij voortijdig, vooral het vertrek bij De Graafschap was opmerkelijk. Hij had geen zin om naar betweter Morales te luisteren en stapte dus op.

De duur van het contract is tot aan het einde van dit seizoen.

Palmares Frans Thijssen als speler:

1973: (verloren) bekerfinale met NEC
1975: (verloren) UEFA-cup finale met FC Twente
1977: bekerwinst met FC Twente
1981: winst UEFA-cup met Ipswich Town
14 interlands

Palmares Frans Thijssen als trainer:

1998: afdwingen van UEFA-cup voetbal met Malmö FF