Vanwege de perikelen rond Sunday Oliseh, raakte ander nieuws ondergesneeuwd. Bijvoorbeeld het overlijden van Frans ‘Jung’ Roemgens. De Kerkradenaar speelde jarenlang voor Fortuna SC en overleed afgelopen dinsdag op 73-jarige leeftijd.

 

 

 


Roemgens tekent in juni 1970 een contract bij Fortuna SC dat hem overneemt van Willem II. De dan 26-jarige verdedigende middenvelder / centrale verdediger wordt meteen aanvoerder van de jonge brigade van trainer Evert Teunissen. Hij zal zeven seizoenen in dienst blijven, waarin hij 223 maal in actie komt voor Fortuna SC (198x competitie, 12x nacompetitie en 13x bekertoernooi).

In die 223 duels scoort Roemgens zestien doelpunten.

Wellicht zijn belangrijkste treffer scoort hij op 28 september 1975. Fortuna SC kan de periodetitel winnen door thuis een punt te pakken tegen SC Veendam. Veendam komt op voorsprong en lang blijkt Veendamkeeper Johan Krol een sta-in-de-weg. Twintig minuten voor tijd krijgt Fortuna echter een penalty. De 8.000 aanwezigen in de Baandert houden hun adem in; Roemgens blijft kalm en scoort. Fortuna SC wint de periodetitel!

Hoogtepunten in zijn loopbaan bij Fortuna SC zijn het bereiken van de halve finales van het KNVB-bekertoenooi in het seizoen 70/71 en deelnames aan de nacompetitie in de seizoenen 73/74 en 75/76.

Links: Trainer Cor Brom feliciteert Frans Roemgens met de benutte penalty die goed was voor de periodetitel (Bron: Delpher)

Na afloop van het seizoen 76/77 keert hij terug naar Tilburg om daar nog vier seizoenen te spelen. In het shirt van de tricolores dwarsboomt hij overigens Fortuna’s derde poging via de nacompetitie terug te keren naar de eredivisie. Op 24 juni 1979 op speeldag vijf van de nacompetitie kan Fortuna SC voortijdig promotie veiligstellen door thuis te winnen van Willem II. Hans Engbersen brengt 20.000 toeschouwers in de Baandert in extase, maar via een assist van Roemgens scoort Martin van Geel de gelijkmaker. Geen promotiefeest voor Fortuna; ook een week later in Groningen niet. Niet Fortuna, maar het Willem II van Roemgens promoveert.

Frans Roemgens overleed afgelopen dinsdag op 73-jarige leeftijd.