Fortuna Sittard speelde vanavond een oefenwedstrijd aan het Willy Dullens plein tegen VV Sittard. Fortuna won tegen de tweedeklasser met 5-0, maar die eindstand was al bij rust bereikt….
Fortuna startte in de volgende opstelling: Bertjens, Emeran, Akerboom, Steegs, Klimek, Meszaros, Van der Hoeven, Van Barneveld, Cagnazzo, Hamming en Tychon.
Het lijkt er sterk op dat dit de basisopstelling is die Koning in zijn hoofd heeft. Het enige wat opvalt is dat Van der Hoeven zijn aanvoerdersband kwijt is, zijn opvolger heet Hamming.
De wedstrijd zou oorspronkelijk om 18.00uur beginnen, maar een fikse onweersbui gooit roet in het eten. Rond 18.15uur wordt er dan toch afgetrapt. In de eerste helft speelt Fortuna best aardig, VVS staat vast en moet lijdzaam toezien hoe Fortuna wegloopt. Tychon opent al snel de score, daarna is Hamming aan de beurt voor zijn volgende hattrick in de voorbereiding. De tweede van die drie treffers is een penalty. Meszaros bepaalt de ruststand uiteindelijk op 5-0. En dat was een primeur. Meszaros scoorde nog nooit voor Fortuna, dit was dus zijn eerste.
Na rust verscheen hetzelfde elftal aan de aftrap, maar van het overwicht uit de eerste helft is niets meer over. Eist het trainingskamp in Hamburg hier zijn conditionele tol? Koning zal het wel als argument aanvoeren, maar dan nog had dit beter gemoeten. De beste kansen in de tweede helft zijn namelijk voor VVS: drie om precies te zijn. De beste van die drie is voor de nummer acht van VVS die een bal over Bertjens krult, maar slechts de binnenkant van de paal raakt…
Fortuna slaagt er in deze 45 minuten in om slechts één kans te creëren, maar Meszaros komt uit een moeilijke positie niet verder dan de lat. En alhoewel dat een mooie actie van Meszaros was, is dat toch wat magertjes voor 45 minuten voetbal. De invallers T. Janssen, Bastian en Gommans kunnen daar ook niet veel aan veranderen.
Nee, het was niet al te best en de scheids deelde ook in de malaise. Hij speelde het klaar om bij een ingooi voor Fortuna “Sittardbal” te zeggen. En daar bedoelde hij Fortuna mee. Had hij soms niet in de gaten dat er twee teams uit Sittard op het veld stonden?
Snel vergeten dus die wedstrijd. Wel nog even navraag gedaan naar de “aanvoerdersbandwissel”. Eerst maar eens Coocky gevraagd, naar het hoe en waarom van die wissel, maar die zei zo vaak dat er niets aan de hand was, dat het verdacht werd! Dan maar de direct betrokkenen. Van der Hoeven mompelde iets over een wisselkopmanschap. Hamming had deze week pas zijn contract getekend en daarin stond blijkbaar dat hij aanvoerder zou worden. En Hamming? Die troffen we niet meer. Nou ja, wat maakt het ook uit.
Wie we wel troffen was Ivo Pfennings. Of hij nog zin had om terug te keren naar Fortuna? Hij als rasechte Sittardenaar zou toch perfect passen in dit elftal. Ja, dat klopt wel, maar de manier waarop hij bij het oud vuil was gezet (ondanks de steun van de supporters en zijn bijzonder lage salariseisen) had hem zoveel pijn gedaan dat hij niet meer voor Fortuna wilde spelen. Een triest verhaal, maar wel begrijpelijk…