Het is alweer bijna een week geleden, maar te mooi om niet te vermelden: afgelopen zaterdag heeft het G-elftal van Fortuna Sittard het jaarlijks door FC Robinstijn georganiseerd G-Stars toernooi gewonnen. In het stadion van FC Eindhoven strijden spelers met een beperking van Roda JC, Ajax, Helmond Sport, VVV, ADO Den Haag en Fortuna Sittard om de felbegeerde trofee. Na het nemen van strafschoppen wint Fortuna van streekgenoot Roda JC, waarna de beker meegaat naar Sittard!

Sinds dit seizoen werkt Fortuna Sittard samen met de stichting FC Robinstijn, die voetbalgerelateerde kinderwensen laat uitkomen. Één van de activiteiten is het organiseren van het zogenaamde G-Stars toernooi waarbij kinderen / jongeren met een beperking zich één dag profvoetballer mogen wanen. En dat lukt aardig, want Fortuna weet zich te kronen tot de beste van Limburg. Daarnaast wordt doelman Danny Reiken gekozen tot beste doelman van het toernooi.

Omroep Brabant maakt een reportage over het G-Stars toernooi

Naast de prijsuitreiking na afloop van het toernooi worden de spelers ook gehuldigd tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Allereerst nemen de spelers strafschoppen op Aykut Özer, waarna de spelers zich laten fêteren door (allereerst) het uitvak en zetten vervolgens hun ereronde verder langs de vakken E, D, C. Hoogtepunt vormt het ‘Rondje om de Tafel’ ter hoogte van de Fernando Ricksen Side.

Daarmee eindigt een mooi toernooi voor de Sittardse voetballers. Op naar volgend jaar, als de titel moet worden verdedigd!