Fortuna heeft vanavond op het veld van VC Herentals met 3-2 van de Belgische tweedeklasser Verbroedering Geel verloren. En het was nog verdiend ook!
Voor de rust ging de strijd redelijk gelijk op en had Fortuna twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen. De eerste aanval eindigde bij Hamming die de paal trof, de tweede eindigde bij Cramb die de lat trof. Ook Geel kreeg kansen, maar die waren niet zo royaal als die van Fortuna. Ruststand: 0-0.
Na rust zagen we iets dat we al eerder hadden gezien tegen OFI Kreta: Fortuna bleek opnieuw zeer kwetsbaar aan de zijkanten. Met name Geerinckx maakte er een zooitje van. Zijn geschutter leverde Geel in de eerste minuut na rust de 1-0 op. Fortuna kwam via een verwoestend schot van Gerritsen vrij snel op gelijke hoogte maar Geel had ondertussen begrepen dat Fortuna kwetsbaar was via de flanken. Toegegeven, de Belgen maakten daar ook uitstekend gebruik van. Via de flank kwam de 2-1 en ook de derde treffer van de Belgen kwam indirect tot stand via onze rechterflank. Indirect omdat die derde treffer een penalty was nadat Akerboom probeerde te corrigeren, maar dat ten koste deed van een overtreding.
Vlak voor tijd kreeg Cramb ook nog een penalty, die Gerritsen benutte. Eindstand: 3-2.