Fortuna Sittard heeft haar tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek niet kunnen winnen. Na 90 minuten staat een 2-1 stand op het bord. Het is de tweede maal in anderhalf jaar dat Fortuna verliest van ‘De Schorpioenen’.

Ten opzichte van het gewonnen oefenduel met İstanbul Başakşehir FK wijzigt trainer Sjors Ultee zijn team op liefst negen plaatsen. Alleen Martin Angha en Wessel Dammers behouden hun plek. Alle overige spelers zitten tijdens het duel met Antalyaspor op de bank, met uitzondering van Mark Diemers en Branislav Niňaj. Zij maken geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Fortuna. Na een tiental minuten neemt Rasmus Karjalainen het doel van Ruud Boffin onder vuur, maar zijn gekraakt schot gaat over het doel. Maar ook Antalyaspor krijgt kansen. Een Turkse aanval verdient meer, maar gaat voor het doel van Ažbe Jug langs.

Na mogelijkheden aan beide kanten opent Antalyaspor de score. Uit een vrije trap opent de Braziliaanse routinier Diego Ângelo de Oliveira de score. Fortuna is nog niet bekomen van de achterstand als Gustavo Blanco Leshuk de Turkse score verdubbelt. Deze score staat ook op het scorebord als scheidsrechter Hazırlık Karşılaşması voor rust fluit.

In de rust wisselt trainer Sjors Ultee Wessel Dammers voor Grégore Amiot en Álex Carbonell voor Jacky Donkor.

Na rust is Antalyaspor de gevaarlijkste ploeg, maar twee schoten die naast het doel van Jug verdwijnen veranderen de stand niet. Vlak voordat de klok naar 60′ springt zijn Donkor en Karjalainen gevaarlijk, maar het blijft vooralsnog 2-0. Na een uur begint het grote wisselen. Tijdens de rust heeft Fortuna al tweemaal gewisseld en wisselt nu aanvullend zeven spelers. Alleen doelman Jug en Clint Essers blijven staan.

De wissels doen Fortuna goed, want de Sittardenaren trekken het initiatief meer naar zich toe. Het zorgt ervoor dat Fortuna gevaarlijker wordt en de aansluitingstreffer scoort. Op aangeven van Damaşcan zorgt Jacky Donkor voor 2-1.

In het slotkwartier krijgt Fortuna nog mogelijkheden, maar Amadou Ciss, Vitalie Damașcan en Bo Breukers brengen geen verandering in de stand aan. na 90 minuten vindt de Turkse scheidsrechter het genoeg en smeert Antalyaspor Fortuna met hangen en wurgen een 2-1 nederlaag aan.