Fortuna Sittard speelde gisteren een (besloten) oefenduel tegen RSC Anderlecht in Brussel.

Fortuna speelde er met tien spelers die zondag niet in de basis startten in het verloren competitieduel tegen PEC Zwolle. Alleen Marko Lazetic stond zowel in Zwolle als in Brussel aan de aftrap (maar hij speelde slechts een helft in Zwolle).

Rémy Vita, Arianit Ferati, Mouhamed Belkheir en Ragnar Oratmangoen startten gisteren in de basis, terwijl ze zondag speelden als invaller.


Zo was er een basisplek voor Fortuna O21-middenvelder Tristan Schenkhuizen

De Belgische recordkampioen maakte vergelijkbare keuzes. Niemand die afgelopen zaterdag startte tegen Cercle Brugge, startte gisteren in de basis. Er startten gisteren wel vier spelers die afgelopen zaterdag invielen in Brugge.

Fortuna verloor het oefenduel met 2-0. In de eerste helft scoorde aanvaller Benito Raman en na rust verdubbelde de Franse spits Alexis Flips de score via een afgeweken schot dat over Tom Hendriks heen zeilde.

Opstelling: Tom Hendriks, Nathan Markelo, Sadik Fofana, Siemen Voet, Nabil Sayadi, Rémy Vita, Tristan Schenkhuizen, Arianit Ferati, Mouhamed Belkheir, Marko Lazetic en Ragnar Oratmangoen.

Bank: Boaz Broekmans, Milan Robberechts, Nikita Gorea, Mick Niessen, Leon Elshan, Sefa Kurnaz en Hasip Korkmazyürek.

Bron: Fortuna Sittard / RSC Anderlecht