Op zoek naar een eredivisiewaardige en betaalbare centrale verdediger is Fortuna Sittard uitgekomen bij de 22-jarige voormalige Welsh jeugdinternational Cian Harries. De Welshman wordt voor één seizoen gehuurd, met een optie tot koop.

Harries staat bij de Engelse tweedeklasser Swansea City FC onder contract tot de zomer van 2020, maar komt daar niet aan spelen toe in het eerste elftal en kon kiezen tussen spelen voor Swansea O23 of zijn kans wagen bij een andere club. Hij heeft dus voor de laatste optie gekozen.

Harries doorliep de jeugdopleiding van Coventry City FC, waar hij in de zomer van 2015 zijn eerste profcontract tekende. In twee seizoenen kwam hij tot negen duels voor Coventry, waarna hij overstapte naar Swansea City. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij tot twee duels in het eerste elftal van Swansea en speelde dus voornamelijk voor Swansea O23. Tevens speelde Harries vijftien jeugdinterlands voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Wales.

Fortuna zoekt eigenlijk al sinds januari naar een vervanger van de geblesseerde Wessel Dammers en hoopt in Harries de geschikte persoon te hebben gevonden. Gisteren werd Zwitser Martin Angha al aangetrokken om de verdediging te versterken.

Bron: Fortuna Sittard