De zoektocht van Fortuna Sittard naar een geschikte trainingslocatie is ten einde. De club heeft een akkoord gesloten met HBC ’09 over het gebruik van Sportpark ‘Het Anker’. Daar zal de Eredivisionist de beschikking krijgen over drie eigen velden, kleedlokalen en een medische ruimte.

Het complex is niet van vandaag op morgen gereed. Zo dienen eerst de velden te worden aangepast aan de eisen die de club aan velden stelt. Pas als de werkzaamheden zijn afgrond, trekt de club naar Buchten. Tot die tijd traint de club gewoon nog in Ohé en Laak. De werkzaamheden zullen zo’n vier maanden in beslag nemen.

De afgelopen jaren heeft Fortuna er vanalles aan gedaan de beschikking te krijgen over een eigen trainingscomplex. Zo dacht de club er afgelopen seizoen nog serieus over na de gemeentegrens over te steken en naar het verlaten complex van VV Doenrade te trekken.


Sportcomplex ‘De Vouwer’ dat Fortuna afgelopen seizoen op het oog had als trainingscomplex

Maar omdat de velden van de amateurclub in een dusdanig erbarmelijke staan verkeren, wordt dat oorspronkelijke plan in de ijskast gezet. Ook met FC Geleen-Zuid word onderhandeld, maar de uiteindelijke keuze is op Buchten gevallen.

Sportpark ‘Het Anker’ is Fortuna niet onbekend. In 2014 besluit de club het Euregionaal Sportcentrum in Sittard te verlaten en de jeugdopleiding naar Buchten te verhuizen. Ook het kantoorpersoneel wordt in Buchten ondergebracht, maar na twee jaar beslist Isitan Gün het kantoorpersoneel terug naar het stadion te verhuizen.

En nu verhuist de selectie naar de locatie waar de jeugdopleiding ooit haar trainingen afwerkte. Het betekent niet dat selectie en jeugdopleiding worden herenigd; laatstgenoemde traint inmiddels op Sportcomplex ‘Mijn Zuid’ van VV Sanderbout. Op deze accommodatie traint ook Fortuna Sittards G-elftal.

Bron: Dagblad de Limburger