Fortuna Sittard vertrekt—wat de trainingen betreft—uit de gemeente Sittard-Geleen. Voortaan zal de selectie van het eerste elftal haar trainingen afwerken op Sportpark ‘De Vouwer’, het sportcomplex van het voormalige VV Doenrade. Dat complex ligt op slechts zeven kilometer afstand van het Fortuna Sittard Stadion, maar wel buiten de stadsgrenzen.

Fortuna is al jaren op zoek naar een permanente trainingsaccommodatie, maar het vinden ervan wil niet zo lukken. De beste optie is een accommodatie nabij het Fortuna Sittard Stadion, maar dat komt er niet van. De afgelopen seizoenen trainde Fortuna op de velden van HBC ’09 in Buchten, Sporting Sittard ’13 in Broeksittard, VV Sanderbout, maar ook op het kunstgras van BSV Limburgia (in Brunssum) en van VV Spaubeek, bij RKVV Stevensweert en bij FC Geleen-Zuid en meest recentelijk bij RKVV Walburgia (in Ohé en Laak). Allemaal niet ideaal. En aan het rondzwerven door de regio lijkt nu voorlopig een einde gekomen.

Sportcomplex De Vouwer is beschikbaar omdat VV Doenrade aan de start van het seizoen 18/19 fuseerde met RKDFC uit Merkelbeek (nieuwe naam: Woander Forest). De thuishaven van de fusieclub is in Merkelbeek, waardoor het complex in Doenrade vrijkwam.

Het complex heeft twee velden en is dus niet groot genoeg om ook de jeugdopleiding te vestigen. De jeugdelftallen van Fortuna verkassen dus niet naar Doenrade; zij blijven in Sanderbout trainen.

Bron: Fortuna Sittard