Fortuna Sittard heeft gisteren een oefenduel afgewerkt op een steenkoud Sportpark Marsana in Meerssen. Hoofdklasser SV Meerssen hield Fortuna op een 2-2 gelijkspel. Fortuna speelde de eerste helft met de tweede keus; de tweede helft met de eerste keus. Qua opstelling moest Oliseh dus één knop doorhakken: wie verliest zijn basisplek aan Sjoerd Ars? Antwoord: Aziz Khalouta.

De tweede keus van Fortuna had het duidelijk lastig tegen de ploeg van Fortuna’s assistent-trainer Tini Ruys, getuige de 1-0 voorsprong voor SV Meerssen die na 45 minuten op het bord stond. Juliën Rompelberg zorgde voor de treffer. Khalouta maakte de 45 minuten niet vol. Wellicht getergd vanwege het feit dat hij niet met de eerste keus mocht spelen, hield hij zich – in de ogen van Oliseh – niet aan de afspraken. Reden voor de trainer om hem maar te wisselen en met 10 man de eerste helft vol te maken.

Direct na rust verdubbelde Richard Hannon de voorsprong van SV Meerssen, maar de eerste keus van Fortuna maakte de opgelopen schade toch nog ongedaan via treffers van Jorrit Smeets en Sjoerd Ars.