Als we algemeen directeur Theo Mommers mogen geloven is Fortuna Sittard gered voor het betaalde voetbal. Mommers heeft namelijk een koper voor het stadion gevonden en dat zou niet 3W zijn.
Verkoop van het stadion blijkt niet voldoende om het vege lijf te redden. Er zal ook nog een interne sanering plaatsvinden, dat wil zeggen er zullen binnen de organisatie gedwongen ontslagen plaatsvinden. Mommers denkt dat er voor zo’n tien à twintig werknemers geen plek meer is. De klappen zullen naar verwachting vooral binnen de spelersgroep vallen, maar ook in de trainersstaf en onder het kantoorpersoneel zullen gedwongen ontslagen vallen.
Vanavond zal Mommers zijn plannen (die de naam “op eigen kracht” hebben meegekregen) openbaren op een sponsorbijeenkomst. Binnenkort zal er ook een supportersavond komen waarop Mommers zijn plannen aan de supporters ontvouwt.
Mommers geeft wel aan dat de sportieve ambities van Fortuna voorlopig in de koelkast kunnen. De club heeft geen geld voor versterkingen en zal dus met een sterk verjongd elftal het komend seizoen aan de slag gaan. Kijk aan, realisme in Sittard! (bron:
Limburgs Dagblad)