Als we streekomroep ZO-nieuws mogen geloven is Fortuna in de aanstaande wintertransferperiode op zoek naar versterking in de voor- en achterhoede. De streekomroep kent ook enkele namen die op het verlanglijstje staan.

In de zomerstop maakte Fortuna Sittard een prioriteit van het aantrekken van een centrale verdediger, als opvolger van Wessel Dammers, die naar FC Groningen vertrok. Fortuna sprak met meerdere kandidaten (onder wie Dario van der Buijs, die uiteindelijk voor K. Beerschot VA koos), maar kon geen droomkandidaat vastleggen. Op de slotdag huurde Fortuna dan nog Jarosław Jach van Crystal Palace, maar hij heeft voorlopig nog niet kunnen overtuigen.

Dus hervat Fortuna komende maand de zoektocht. Mike te Wierik is een kandidaat, maar volgens ZO-nieuws geldt hetzelfde voor de 26-jarige Patrizio Stronati. De in Italië geboren Tsjech speelt bij FC Baník Ostrava, dat uitkomt in de Fortuna liga, de hoogste Tsjechische divisie. Stronati is basisspeler bij FC Baník Ostrava en heeft er een doorlopend contract tot de zomer van 2022. Transfervrij is hij—net als Te Wierik—dus niet.

In de voorhoede beschikt Fortuna over Mats Seuntjens, Emil Hansson, Lisandro Semedo, Zian Flemming en Sebastian Polter. Geen probleem als iedereen fit is. Er ontstaat echter een probleem als een of meerdere van die spelers wegvallen, zo zal de gedachte zijn, want met Djibril Dianessy als een van de weinige alternatieven achter de hand is de spoeling dun. Fortuna zoekt dus een aanvaller die Sjors Ultee een optie geeft om gedurende een wedstrijd vers en competitief bloed in te brengen of iemand die er staat als er blessures zijn.

Volgens ZO-nieuws heeft Fortuna (in ieder geval) twee spelers op de korrel. Het betreft de 28-jarige Noor Yann-Erik de Lanlay en de 21-jarige Fin Albion Ademi.

De gewezen Noorse international De Lanlay (met een dubbel Frans paspoort) speelt bij Viking FC uit Stavanger in de Eliteserien, de hoogste Noorse divisie. Viking FC eindigde op plek zes in de zojuist afgelopen Noorse competitie. De Lanlay speelt als rechtsbuiten. Hij maakte twee doelpunten en leverde vijf assists in een seizoen waarin hij basisspeler was. De Lanlay heeft nog een contract in Stavanger tot december 2023.

De Albanese en voordien Finse jeugdinternational Ademi speelt bij IFK Mariehamn in de Veikkausliiga, de hoogste Finse divisie. IFK Mariehamn eindigde op plek negen in de zojuist afgelopen Finse competitie. Ademi speelt als linksbuiten. Hij maakte veertien doelpunten en leverde twee assists in een seizoen waarin hij basisspeler was. Ademi heeft nog een contract op Åland tot december 2021.

Ook deze twee spelers hebben dus doorlopende contracten en zullen dus niet transfervrij kunnen overstappen, mocht het tot een overgang komen.

Of Fortuna er de komende weken in slaagt een of meerdere van deze spelers vast te leggen, zal moet blijken. De interesse in deze spelers geeft wel de intentie van de club aan: een ervaren centrale verdediger en een alternatief in de voorhoede. De transfermarkt opent op maandag 4 januari en sluit op maandag 1 februari.

Bron: ZO-nieuws