Isitan Gün kondigde het in zijn persbericht naar aanleiding van de puntenmindering al voorzichtig aan: Fortuna is op de goede weg inzake het voldoen aan de eisen van het licentiesysteem.

De KNVB heeft Fortuna Sittard schriftelijk meegedeeld dat de club bij het laatste meetpunt genoeg punten had voor een plek in de veilige categorie 2. Behaalt Fortuna bij het volgende meetmoment opnieuw voldoende punten, dan verhuist de club daadwerkelijk naar categorie 2. De club zelf verwacht die doelstelling te gaan behalen. Het volgende meetmoment betreft de begroting voor het seizoen 2017-2018.

De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in één van de drie categorieën. Vooralsnog verblijft Fortuna in categorie 1, waarin het volgens een plan van aanpak werkt aan financieel herstel. Pas als een club in categorie 1 bij twee opeenvolgende meetmomenten genoeg punten heeft voor een plek in categorie 2, verhuist de club naar deze ‘veilige’ categorie.

Wil je meer lezen over het licentiesysteem? Klik dan hier voor het artikel over de logica van de Zeister bossen.

Bron: Fortuna Sittard