In een gesprek met Fox Sport bevestigde Sjors Ultee dat hij in gesprek is met Fortuna Sittard om zijn in de zomer aflopende contract in Sittard-Geleen te verlengen. Die gesprekken verlopen positief en Ultee denkt dat hij er met de club gaat uitkomen (alhoewel er nog geen akkoord is).

Mocht Ultee bijtekenen dan gaat Fortuna Sittard komend seizoen in principe door met de huidige technische leiding, die bestaat uit Ultee, Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht. De laatste twee ronden momenteel de cursus Coach Betaald Voetbal af, waardoor er komend seizoen drie gekwalificeerde trainers op de bank zitten. Aelbrecht en Hofland hebben beiden nog een contract tot de zomer van 2022.

Ultee tekende aan de start van het seizoen een eenjarig contract met een optie op een tweede seizoen. Fortuna zou die optie dus kunnen lichten, zonder te onderhandelen. Het kan dus zo zijn dat de onderhandelingen gaan over de rolverdeling binnen de technische staf of over de duur van het nieuwe contract.

Onder leiding van Ultee pakte Fortuna in de eredivisie gemiddeld een punt per duel. Dat zijn prestaties die vergelijkbaar zijn met die van René Eijer (1 punt per eredivisieduel) en Pim Verbeek (0.99 punt). De best presterende eredivisecoach van Fortuna? Dat was Hans van Doorneveld met gemiddeld 1,42 punt per duel en hij werd ontslagen!

Bron: Fox sport